Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

OPGELET: Aan deze gastbijdrage hangt een disclaimer vast!

Menzo 24h of Zolder

Amper twee weken nadat de rust in de Ardennen is teruggekeerd en de FIA GT-bolides andere oorden hebben opgezocht, staat er alweer een etmaalrace op de agenda. Dit keer zoeken we het iets hoger op de Belgische landkaart, namelijk in het Limburgse Zolder. Daar komen op 22 augustus de wagens van het Belgian GT Championship aan de start. Het deelnemersveld is alvast veelbelovend: deze eenendertigste editie van de 24h wordt immers aangedikt met wagens uit het Belgian Touring Car Championship en de Dunlop Sportmax Endurance Cup. Er is sprake van een starting grid met ongeveer veertig deelnemers en een grote variatie aan merken zoals Porsche, Ferrari, Lamborghini, Audi, BMW, Aston Martin en Dodge.

Met zijn podiumplaats tijdens de 24h van Spa vers in het geheugen, zakt ook Anthony Kumpen af naar het Limburgse asfalt. Samen met piloten Goossens, Soulet en Sougnez gaat hij opnieuw voor de overwinning, dit keer niet in een Corvette maar in de Delahaye Renault Megane. Dat deze bolide over voldoende uithoudingsvermogen beschikt staat niet in twijfel, echter of de Mégane het kan opnemen tegen gevestigde waarden zoals Porsche weten we na afloop van de race. Aan rijderstalent achter het stuur zal het alvast niet ontbreken.

Naast de nodige randanimatie in de paddock staan ook nog enkele races in het voorprogramma van de Limburgse etmaalrace: de GT4 European Cup, de Euroseries 3000 en de Renault Sport Clio Cup. Kortom: alle nodige ingredienten voor een weekendje raceplezier!

Meer informatie over dit evenement is te vinden op de website van het Circuit Zolder.

[Foto: RideIndustries.be]