Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

We maken er een erezaak van om niet te veel in het vaarwater van de autoblogs te waden, maar dit topic vraagt om een uitzondering: A Class Motorhome Rentals. Op zich geen exclusiviteit (en al zeker niet met de scheldwoorden ‘Camper’ en ‘Aanhangwagen’ in de hoofdrol), maar des te interessanter wanneer het lemma ‘Caterham’ in het persbericht voorkomt… Klaar om de Hollander even uit te hangen?

En meteen klaar voor nog een bekentenis? Ik denk er namelijk al langer aan om met een camper door Europa te trekken. Geen sleurhut welteverstaan, maar een hapbare camionette voor twee die geen grenzen oplegt en nog minder budgetten chanteert. Iets in de trant van een VW Westfalia bijvoorbeeld, om toch niet helemaal tussen de vrachtwagens te sukkelen. Maar dat zou na verloop van tijd ongetwijfeld gaan vervelen. Tenzij…

aclassmotorhomes

Tenzij die Westfalia een luxueuze camper is waar nog wat snoepgoed achteraan bengelt, want niets zo frustrerend als uitdagende wegen (de Route Napoléon in Zuid-Frankrijk om er maar één te noemen) zonder het gepaste transport om ervan te genieten. Maar daar is nu een oplossing voor: A Class Motorhome Rentals verhuurt aan elke Brit een optrekje met een Caterham Roadsport 175 op sleeptouw. Nota bene de wagen waar Car Magazine volgend verdict voor veil had: “At just 550kg, the Roadsport 175 flings itself on a whiff of throttle, serving up sustained and searingly quick slugs of acceleration, broken only by snatched gearshifts through the slick and wristy gate. Get a clean start and the Caterham will smoke its way to 60mph in just 4.8seconds, dishing up arcade-game levels of overtaking acceleration right up to its 138mph top whack. It’s such a direct and unfiltered driving experience – you drive this Caterham with the smallest of inputs and the biggest of grins.”

aclassmotorhomes21

En wat mag dat pleziertje dan kosten? Pakweg 900€ voor drie dagen Camper & Caterham – maar je kan er gemakkelijk met zijn vieren in wat neerkomt op 225€pp voor een verlengd weekend. Of anders: hotels zijn pakken duurder. Maar wacht eens even; heb je die mobilhome van 750€ echt wel nodig? Of had je de Roadsport liever zonder schaambus maar dan vier dagen langer? Geen probleem aldus A Class, want die verhuren je maar al te graag een Caterham zonder. Het enige wat ik daar nog aan toe te voegen heb, is het volgende: wie zet hier in België een gelijkaardig bedrijfje op? Klant nummer één staat namelijk al te popelen – met of zonder  Camper. Wie biedt mee?

aclassmotorhomes3

[Foto’s: A Class Motorhome Rentals/Caterham en Car Magazine]