Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

audi-r8-ev-cap

Persoonlijk kan ik nog niet wennen aan de meergranen linksdraaiende yoghurtmobielen. Ik ben alles behalve overtuigd van de milieuvriendelijkheid van bijvoorbeeld de Prius, om over het design van de gemiddelde hybride nog maar te zwijgen. Tevens is het vreemd dat veelal zuinigere en minstens zo schone diesels minder gesubsidieerd worden door de overheid, alleen maar omdat ze niet hybride zijn. Gelukkig ben ik niet de enige met twijfels, want Johan de Nysschen, directeur van Audi USA, heeft zijn mening onlangs ook geventileerd.

Zo noemde hij de Chevrolet Volt een “auto voor idioten” en verklaarde hij dat “er niet genoeg idioten zijn die 40.000 dollar willen betalen voor een auto die concurreert met wagens van 25.000 dollar”. Vervolgens hing hij er nog de voorspelling aan op dat de Volt zal floppen, met als resultaat dat de overheid moet inspringen om geen financieel en bijbehorend gezichtsverlies te lijden. Op de vraag hoe hij dan dacht over volledig elektrische auto’s antwoordde hij: “Dat zijn auto’s voor de intellectuele elite die wil laten zien hoe verlicht hun zielen zijn.” Tevens is de beste man van mening dat in Amerika een massale  overgang naar elektrische wagens zal leiden tot nog meer CO2-uitstoot. Dit omdat een groot deel van de Amerikaanse energiecentrales nog steeds op steenkool wordt gestookt.

Wellicht is het niet sociaal wenselijk te noemen en krijgt hij op zijn flikker van de directie, die in Frankfurt het volledig elektrische EV concept lanceert. Deze zal overigens (zie de afbeelding hierboven) waarschijnlijk sterk geïnspireerd zijn op de R8. Het zal de heer De Nysschen allemaal waarschijnlijk op een forse uitbrander komen te staan, maar ik ben spontaan van deze man gaan houden.