Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Net toen je dacht dat de Formule 1 niet zieliger kon worden, gebeurt het toch weer. De enorme ego’s die de sport rijk is krijgen maar geen genoeg van de politieke spelletjes en de behoefte elkaar de loef af te steken. Dit keer is het onderwerp van discussie de crash van Nelson Piquet Junior tijdens de GP van Singapore, vorig seizoen.

piquet_crash_singapore_2008

Wat is het geval? Tijdens die Grand Prix had Nelsinho een bijzonder slechte kwalificatie achter de rug door technische problemen. Gebruikelijk is het dan om je auto vol te gooien opdat je zo lang mogelijk door kan rijden. Maar Nelsinho besloot, for whatever reason, om zeer licht van start te gaan. Waarom weet niemand, maar schijnbaar was het verdacht genoeg voor Felipe Massa, die na de race opheldering vroeg aan Flavio Briatore.

Echter, nog veel pikanter is nu het verhaal dat Nelsinho expres gecrasht zou zijn. Hij zou dit gedaan hebben in opdracht van het team om Alonso voordeel te geven van de daarop volgende safetycar-situatie. Eerst werd aangenomen dat Piquet deze geruchten op gang had gebracht om wraak te nemen op Renault, nadat dit team hem had ontslagen. Nu is er echter een bron die zegt dat Felipe Massa het geheel op gang heeft gebracht. Neem het die jongen niet kwalijk, hij verveelt zich thuis op de bank kapot en je wil natuurlijk voorkomen dat je vergeten wordt. Hoe dan ook, Massa zou tegen Flavio gezegd hebben dat Nelsinho gecrasht is omdat dat het team wel erg goed uitkwam. Resultaat: Renault F1 moet zich op 21 september verantwoorden voor de World Motor Sport Council van de FIA.

Net nu we de sneue überrelletjes met Mosley, McLaren en Ferrari gehad hebben, krijgen we dit weer. Het is een kwestie van tijd voordat blijkt dat Ayrton Senna toch niet dood is en dat hij terugkomt in de sport om te bewijzen dat zijn crash een vooropgezet plannetje was van ene Ross Brawn, opdat Michael Schumacher eindelijk eens een race zou kunnen winnen.

[Foto via Flickr]