Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Porsche-rijders hebben het niet onder de markt. Eerst en vooral zijn er de financiële zorgen die bij een 911 komen kijken, dan de schier oneindige lijst kleur- en interieurcombinaties om al helemaal te zwijgen over het gamma beschikbare modelvarianten: gewone Carrera S, limited-edition Sport Classic, heerlijke GT3, knettergekke RS, capabele Turbo, ziekelijke GT2 – of toch liever een klassieker uit het rijke Motorsport-verleden? Als het aan het Amerikaanse Singer ligt, geen van bovenstaande maar een eclectische mix van allemaal in een eighties karkas met lange wielbasis. Maak kennis met de coolste naaimachine ooit: de Singer 911.

singer1

Volg je dit magazine zo fanatiek als wij het schrijven, dan doet een klassieke Elfer met moderne mechaniek meteen denken aan het peperdure project dat Chris Harris van Driver’s Republic ooit aanvatte (de wagen is met de teloorgang van DR onderhand verkocht). In een notendop: men neme een klassieke body, stript hem tot op het staal, verstevigt naar moderne normen, monteert een rolkooi en actieve aëro (de gekende Porsche-spoiler die uit de motorafdekking opstijgt) en – in het geval van Singer – vervangt het merendeel van de panelen door carbon exemplaren met een blinkende laag Racing Orange erop. Eindresultaat: een 1.200 kilo lichte klassieker die in vier seconden de 100 kraakt en 280 aantikt.

singer2

Maar het plezier van een unicum ligt natuurlijk niet in naakte cijfers, wel in de details. En die zijn er legio: luchtgekoelde 3.8 met individuele luchtinlaten (425pk bij 8.000 t/m), Getrag G50 zesbak, Moton schokdempers, Eibach veren, custom Zuffenhaus Fuchs-velgen, Hella bi-xenons, lichtgewicht airco en ik denk dat ik net een spontane zaadlozing heb gehad. Singer bestempelt zijn eerste kant-en-klare wagen dan ook als “the love child of a 1967 911S, a 1973 911 Carrera RS and a 1996 993 RS”. Kortom: als je naar de prijs van dit stukje übercool moet vragen, dan is het waarschijnlijk niet voor jou weggelegd. Join the club.

singer3

[Bron en uitgebreide gallery: Autoblog.com, Foto’s: Drew Philips]

Share Button