Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Gisteren bevestigde Ferrari de komst van Alonso. In 2010 zal de Spanjaard plaatsnemen in het zitje van Raikkonen als ploeggenoot van Felipe Massa. Dat betekent dat Kimi op zoek moet naar een ander team. Of moet hij gewoon een andere hobby zoeken?

raikkonen

Het afgelopen seizoen startte slecht voor Ferrari. Weinig punten, en als er al punten gehaald werden dan was dat door Raikkonen. Dat verschoof echter naar Massa, die meer punten haalde in de aanloop naar de noodlottige kwalificatie in Hongarije. Sinds Hongarije lijkt Ferrari wat van haar oude vorm te hebben hervonden, maar Kimi is de enige die punten scoort terwijl Fisichella (laten we het überhaupt niet over Badoer’s sportieve prestaties hebben) moet wennen aan de Ferrari en vooralsnog geen punten heeft weten te bemachtigen. Kortom: qua rijderskwaliteiten was het lastig oordelen voor de Scuderia. Behouden we de wereldkampioen of de op één punt na wereldkampioen? Qua persoonlijkheden was het een stuk makkelijker: het enfant terrible of het lieve Braziliaantje. Massa it is. En met Alonso heb je een meervoudig wereldkampioen die Kimi Raikkonen hopelijk snel doet vergeten.

Graag had ik gezien dat Kimi nog een jaar langer zou rijden in de koningsklasse van de autosport, maar hij heeft zelf al aangegeven dat hij alleen zal rijden in een auto die kans maakt op de titel. Dat zal dus een Brawn, Red Bull, of McLaren worden. Marketingtechnisch past hij prima in het plaatje van Red Bull, waar hij dan eventueel Mark Webber zou kunnen vervangen. Vraag is of ze hem daar willen hebben. Eerder deze week gingen er al geruchten dat hij terug zou keren bij McLaren, een team waarmee hij naar eigen zeggen goede ervaringen heeft.

Een andere optie is het WRC. Eerder dit jaar wist Kimi al met succes een auto af te schrijven tijdens de rally van Finland. Flauw natuurlijk, maar tót die crash deed hij het heel aardig. En laten we eerlijk zijn: rally is tenminste écht autorijden. Formule 1 is meer een soap, opgebouwd rond een spelletje met auto’s. Hopelijk zien we Kimi volgend jaar als concurrent van Loeb en Hirvonen en Latvala. Die laatste twee zijn ook Finnen en staan respectievelijk eerste en vierde in de tussenstand om de wereldtitel. Finnen zijn geboren rallyrijders, misschien moet Kimi daar eindelijk aan toegeven.

[Foto: FabioCasadei]