Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

OPGELET: Aan deze gastbijdrage hangt een disclaimer vast!

Bij het wisselen van werk vorig jaar was er één aspect dat een beetje knaagde. De nieuwe job was inhoudelijk perfect, ik kwam terecht in een goed team, groeikansen en centen genoeg… maar geen bedrijfswagen. Nadat ik een paar jaar zorgeloos met een leasebak had mogen rondtoeren, zag ik er een beetje tegenop om zelf terug op te draaien voor de kosten. Ik trap namelijk een open deur in als ik zeg dat een auto best weegt op een gemiddeld gezinsbudget.

Na een paar maanden in de nieuwe job zag ik in het ontbreken van de bedrijfswagen echter een opportuniteit: de Renault Avantime. Al sinds de introductie in 2002 was ik helemaal weg van deze wonderlijke creatie van Patrick le Quément. De Avantime was de meest duidelijke uiting van het nieuwe, gedurfde Renault design en stak fantastisch af tegenover de gemiddelde grijze automobiel. Aangezien de Avantime bij introductie zo’n €35.000 kostte, was hij jarenlang echter spijtig genoeg te hoog gegrepen.

avantime

Nu was daar echter verandering in gekomen: dit voorjaar kwam er terug een autobudget vrij in ons gezin. Strikt logisch was er niet echt nood aan een tweede auto in het gezin, but who needs logic: ik zag de kans schoon om mijn droom in vervulling te laten gaan. Alle Avantimes (een schamele 8.000) waren ondertussen namelijk 6 à 7 jaar oud en de prijzen die ik online vond plaatsten de meeste exemplaren tussen tien- en twintigduizend euro. Wat overleg met de wederhelft deed haar instemmen – de Avantime was één van de weinige auto’s die de afgelopen jaren ook op haar radar waren geraakt – en dus startte een zoektocht naar een goed exemplaar.

Eerst heb ik een testrit gemaakt met het dichtstbijzijnde aangeboden exemplaar. De prijs van die wagen was veel te hoog en de kleurencombinatie helemaal fout, maar de rit en het praatje met de verkoper gaven me wel heel wat kostbare info. Verder heb ik uren en uren op Internet gezeten, tot het bijna een obsessie werd. Uiteindelijk kwam ik uit op een exemplaar aan de andere kant van het land: ingevoerd uit Frankrijk en veel kilometers, maar ook 12 maanden garantie, onderhoudshistoriek, bijna de perfecte kleur en in goede staat. Na heel wat emails en telefoontjes, 2 testritten en een uitgebreide VAB-diagnose (aanrader!) werd de koop gesloten: voor elfduizend euro kwam mijn droom uit.

Ondertussen zijn we 6 maanden verder en ik ben nog altijd in de wolken. Natuurlijk zou ik heel wat mankementjes kunnen opsommen en eet de Avantime een groot stuk uit het budget, maar ik ben er dol op. Bovendien zijn mijn kids & vrouw helemaal weg van hun nieuwe auto en geniet ik van iedere rit – vooral als in de zomer op de Grand Air-knop kan gedrukt worden.

Zonder bedrijfswagen zitten leek eerst een vloek, maar blijkt nu een zegen.