Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij TVR denkt men doorgaans niet meteen aan politiek correcte wagens. Eerder aan met plastic omhulde V8 power zonder enige elektronische belemmering om zo veel mogelijk rubber op het wegdek achter te laten bij elke aanraking van het gaspedaal. Kortom: niet een bedrijf waarvan je een groen model verwacht waarin een brandstofcel een elektromotor in in elk wiel aandrijft.

tvr-artemis-29
Een heel andere reden om geen nieuws te verwachten van TVR is het feit dat het de Britten de afgelopen jaren niet bepaald voor de wind is gegaan op financieel gebied. Toch komen ze nu met een heuse designstudie opzetten: de Artemis, het afstudeerproject van de 25-jarige Niels van Roij, student aan de Design Academy in Eindhoven. Een revolutionair ontwerp, zeker voor een merk als TVR. Helaas is er nog geen full-size concept gerealiseerd, maar de foto’s van het 1:5 schaalmodel tonen vloeiende, rustige lijnen voor het doorgaans met extreme trekken overgoten TVR – zonder evenwel de typerende gestalte van Sagaris & co te verloochenen.

De toekomst zal ons leren of TVR ooit nog een nieuwe auto op de markt zal brengen en of deze stijlkenmerken van de Artemis zal meekrijgen. Ondertussen is Van Roij een naam om in de gaten te houden, want zijn website toont ons onder meer zijn visie op een concurrent voor de Bugatti Galibier en een nieuwe generatie van de DMC ‘Back To The Future’ DeLorean.

tvr-artemis-28