Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ik ben er zeker van: toen de dieren nog spraken en de ijstijd voor de deur stond gingen er al roddels over een Lexus met een V10 uit de F1. Eeuwen van achterklap later kwam Toyota op 21 oktober 2009 uit zijn pijp met de bevrijdende woorden: Lexus’ allereerste supercar zou daadwerkelijk in productie gaan. En om dat te vieren mocht een handvol uitverkoreren recent naar de ‘Ring waaronder een vaste waarde op internationale autolanceringen: Chris Gommeren oftewel de man die altijd gebukt gaat onder een carbon statief en digitale camera. Zijn werk en dat van anderen kan moet je zien na de sprong.

Leestip: Autoblog.nl heeft een gastbijdrage gestrikt van journalist Erik Kouwenhoven die zich met veel bravoure naar de Holy Grail van de ‘Ringlancering gezeverd heeft, namelijk een echte ronde op de oude Nordschleife beter dan het veilige werk op de nieuwe GP-Strecke – en wel in het spoor van ‘Ringkenner Herwig Daenens:

Ik moet me immers meten met fabriekscoureurs die de Nordschleife beter kennen dan hun eigen oprit. Ik ben de enige amateur hier. Samen met vier andere uitverkorenen ben ik desondanks goed genoeg bevonden te rijden met de LFA. Zo’n dertig andere journalisten uit de hele wereld mogen uitsluitend op de ‘gewone’ Südschleife, oftewel het Formule 1-circuit rijden. Hoe dat komt? Nou ja, doordat ik me een beetje beter heb voorgedaan dus.

De screening van Lexus bestond uit het invullen van een vragenlijst met je race-ervaring. Ik schreef dat ik in vijf verschillende raceklassen heb geracet. Dat het hier in bijna alle gevallen om een eenmalig gastoptreden ging, verzweeg ik wijselijk. Ook heb ik met ex-rallyrijder en Nordschleife-expert Paul Maaskant enkele snelle ronden gereden op de Nordschleife en die ervaring heb ik voor het gemak maar geschaard onder de noemer ‘racecursus op de Nordschleife’. Ook moest ik invullen in welk jaar ik mijn racelicentie heb behaald. Het antwoord 2001 was niet gelogen. Dat ik ‘m al vier jaar gelden heb laten verlopen, leek me verder niet relevant. Tweemaal werd ik teruggebeld met aanvullende vragen en toen was het goed. [Bron & volledig artikel: Autoblog.nl]

[Beelden: Toyota Motor Company & Autocar]