Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

“It’s the little things” concludeerde Vincent Vega in Pulp Fiction, en hij had verdomme gelijk. Want als je zoveel tijd met auto’s spendeert als wij (en dan heb ik niet alleen over de freaks die zich hier ‘de redactie’ plegen te noemen, maar over het hele lezerschap), dan zijn echte verrassingen eerder dun gezaaid. Dat ik er uiteindelijk nog eens eentje in een doordeweekse Golf moet ontdekken, is met die voorkennis natuurlijk helemaal te gek…

Correctie: te gek en misschien ook een tikkeltje freaky. Enkel een vakidioot zou namelijk een oprechte eurekakreet produceren wanneer hij in de middenconsole van Das Auto een tussenschot ontdekt dat hij niet helemaal kan plaatsen. Voorzien van het obligatoire VW-logo dient het – in normale toestand – immers enkel om twee blikjes van mekaar gescheiden te houden, maar ontkoppeld wordt het iets waar enkel een gründliche Deutsche Biertrinker aan zou denken: een flessenopener!

vwflessenopener

Of maak daar gerust een dubbele flessenopener van die volgens onze VW-garage een heus hot item aan het worden is. Om maar te zeggen dat hij al meer Golfjes V en VI geservicet heeft waar het hebbeding in ontbrak beter dan op zijn gewone plek zat. En dat promoveert het voor deze freak tot coolste autogadget van 2009, vooral omdat geen enkel benzinestation nog dranken verkoopt met een kroonkurkje. Heerlijk un-gründlich dus, maar heerlijk tout court.

[Foto: Automotive News]