Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ook fan van de koninginneklasse van de autosport? Ook met volle teugen van de onvoorspelbaarheid van het afgelopen seizoen genoten? En vooral: ook tevreden met het feit dat Jenson Button volgend jaar het nummer één op zijn bolide mag plakken? Nooit was het veld zo aan elkaar gewaagd, en slechts weinig edities kenden zes verschillende winnaars in zes opeenvolgende races. Velen waren dan ook verbaasd door de spanning van de nieuwe regels; van KERS over de ‘dubbele diffuser’-affaire tot het gebruik van twee verschillende soorten slicks in een race. Kortom: meer dan genoeg voer voor een gevarieerde F1-quiz!

Maar het afgelopen jaar kende ook veel tegenspoed. Niet alleen werd 2009 ontsierd door het droevige Massa-verhaal, het nog triestere Badoer-relaas of de algehele wanprestatie van Ferrari. Verder stond 2009 synoniem voor schandalen en leugens; eerst was er McLarens liegate waarbij de (toen) kersverse wereldkampioen zelfs met een potentiële schorsing bedreigd werd, nadien het nóg grovere crashgate waarbij Massa even het noorden helemaal kwijt leek en openlijk zijn verlies van 2008 in vraag durfde stellen.

channel4f1quiz

Een seizoen om te onthouden dus, maar wat weten we er nog van? Test hier je parate kennis met de F1-kwis van Channel 4. Eén klik op de link, twee minuten tijd en enkele vrijgemaakte geheugencellen zijn de do’s. En net dat laatste is iets waar ik klaarblijkelijk niet in kan uitblinken, want met 13/20 en de  meer dan gevleide beoordeling “You are edging out in front“, ben ik er rotsvast van overtuigd dat het DRIVR lezerschap mij ergens achteraan de grid verwijst…