Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Top Gear kwam deze week in de problemen. In aflevering zeven van afgelopen seizoen gingen James May en Jeremy Clarkson op pad om een nieuwe commercial op te nemen voor de Volkswagen Scirocco. In één van de filmpjes was een man te zien die zichzelf door het hoofd schoot, een parodie op een oude VW advertentie. Kijk en vergelijk:

En dat kan natuurlijk niet. Tenminste, niet voor negen uur. Voor negen uur zelfmoord plegen is schijnbaar not done bij de BBC. De klachten stroomden binnen en de heren van Top Gear zullen waarschijnlijk -op hun eigen wijze- diep door het stof moeten tijdens de introductie van de eerstvolgende show.

Maar Volkswagen is al vaker in het nieuws geweest wegens controversiële reclamevideo’s. Zo was er de commercial voor de VW Polo, een paar jaar geleden. Volkswagen heeft altijd ontkend dat ze voor deze commercial betaald hebben, het zou het product zijn van twee reclamemensen die meedingden naar een advertentiebudget van VW, en het filmpje zou per ongeluk op het web zijn beland door onzorgvuldig handelen van iemand die de filmpjes moest beoordelen. Oordeel zelf.

Ook concurrent Ford heeft er een handje van om het randje van het toelaatbare op te zoeken. Zo vielen er heel wat emails van dierenactivisten in de inbox van de marketing manager bij Ford, toen onderstaande commercials hun weg naar het publiek vonden.

Ook Bridgestone kreeg een hoop te verduren van dierenactivisten toen ze een commercial maakten over een hond. Een hond die werkelijk álles tegen had die dag…

Deze advertentie van Dodge werd snel van de buis gehaald toen het klachten regende van, uhm, waarschijnlijk humorloze, preutse Amerikaanse huismannen die het grapje niet helemaal begrepen.

Honda ging ooit te ver met de suggestie dat een dikke autodief bewerkt zou gaan worden door een dwerg met een stuk gereedschap waar de varkens geen brood van lusten. Overigens, heb je automatisch instelbare stoelen – dan is dit de ultieme anti-inbraak truc als je het mij vraagt…