Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Je wagen parallel parkeren, het is blijkbaar niet iedereen gegeven. Gisteren nog zag ik iemand zich met alle moeite van de wereld in een ruime parkeerplek wurmen, wat uiteraard gepaard ging met de nodige frustratie en het gepaste blaasorkest van de niet-zo-geduldige medeweggebruikers. Sterker nog: wanneer je youtuubgewijs verder zoekt, dan blijkt er een hondertal filmpjes van formidastische parkeerwaanzin te bestaan, meestal schaamteloos betiteld met de woorden ‘woman’, ‘parking’ en in het beste geval ‘funny’. Gratis rijbewijs bij een zakje chips, zo wil het cliché…

Nu schort er misschien wel iets aan onze parkeerlessen. Enkele jaren terug moest je bij het behalen van je roze vouwkaartje nog ‘volwaardig’ parallel parkeren tijdens één van de verplichte praktijkmanoeuvres. Vandaag gebeurt dat op de openbare weg, achter een voertuig en niet ertussen wat meer (denkbeeldige) ruimte creëert. Ook enkele andere wagenbehendigheden zoals achteruitrijden tussen de paaltjes of het achterwaarts terugdraaien in een straat hoort er niet meer bij. Allemaal verwerkt in de praktijksituaties, heet het officieel. Wij noemen het eerder een nòg goedkoper zakje chips…

breakout5

Maar wat dan met de technologische vooruitgang? Niet alleen zijn parkeersensoren sterker ingeburgerd dan Joden in een diamantwijk, ook kennen de achteruitrijcamera en zelfs de volautomatische parkeerassistent meer en meer voorbeelden – ook al is dat laatste snufje slechts bij enkele constructeurs bekend en doen ze het blijkbaar beter dan de gemiddelde online parkeerkunstenaar.

Hoe zit het trouwens met jullie parkeerkunsten? Vlotte dame/jongen, bumperkussende Parijzenaar of gewoon hopeloos garageverslaafd? Laat het gerust hieronder achter…