Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Lee Noble

Lee Noble, de man die het Britse merk Noble op de kaart zette alvorens het te verkopen, heeft laten weten dat hij bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe betaalbare supercar. Het nieuwe merk: “Fenix”. Meteen rijst bij u als oplettende lezer de vraag: gaat dit om een M600 in een ander jasje? Niets blijkt minder waar.

Fenix Automotive Limited zal ongetwijfeld weer huzarenstukjes leveren voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare topprestaties. Precies datgene waar het merk Noble destijds mee begon, maar waarvan de nieuwe eigenaren inmiddels de grenzen hebben opgezocht en wellicht overschreden. Natuurlijk, de M600 is een verschrikkelijk exclusieve en snelle auto, maar moet dan ook 200.000 pond kosten.

Noble M600

Maar alle banden met het eerste kind van Noble zijn verdwenen. De auto staat volledig los van alles wat Noble bouwt. Rond deze tijd volgend jaar hoopt Lee Noble de eerste Fenix aan zijn klanten te leveren. Prijs? Rond de 75.000 pond. En dat is niet veel geld voor een sportwagen met een centraal geplaatste V8. Bedoeling is dat hij de M12 en M400 overklast. Wat inhoudt dat we kunnen rekenen op een acceleratietijd van nul naar honderd rond de 3,5 seconden en een vermogen van meer dan 425 pk. Wellicht niet zo snel als de M600, maar wel bereikbaar voor de iets minder vermogende drivr. De eerste foto’s zouden komend voorjaar verspreid worden.

Lee Noble laat verder weten dat we prestaties mogen verwachten die normaal meer dan 100.000 pond zouden kosten. En er komt volgens de Brit nog een verrassing aan die de auto zeer praktisch maakt voor zowel trackdays als dagelijks gebruik. Wat precies, dat is nog een verrassing. Maar laat nu net die combinatie van hardcore circuitactie en dagelijkse bruikbaarheid het uitgangspunt van het later zo succesvolle Noble geweest zijn. We zijn ten zeerste geïntrigeerd, meneer Noble…