Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Lichtgewicht Porsches. Niet alleen James Dean was eraan verknocht, ook de voltallige DRIVR-redactie riskeert nog altijd een Pavloviaanse kwijlprikkel bij het zien van een vijftien jaar oude 968 Club Sport. Met dank aan een verlaging van 20mm, de grove borstel door het gros van de elektrische comfortitems (destijds goed voor 50kg ballastreductie) en een prijskaartje dat je 15% beter gezind was. Vandaag komt Porsche opnieuw met zulk een geretoucheerde ‘instapper’: de Boxster Spyder waar we dusver onterecht geen aandacht aan besteedden. Tijd voor een rechtzetting.

porscheboxsterspyder22

De term ‘instapper’ is trouwens een tikje ongelukkig gekozen aangezien Porsche de 3,4 liter grote flat six uit de Boxster S nog 10 extra paarden meegaf (320 nu) en de redline tot 7200 toeren optrok. Bovendien krijgt de Spyder naar wens lichte negentienduimers, een gepaste striping, heerlijke kuipstoeltjes en een dieetpakket.

porscheboxsterspyder3

Om deze klassieker in wording tot 1,275kg terug te schroeven, zijn enkele hardcore truuken uit de kast gehaald – te beginnen met het vervangen van het cabriodak door een veredeld opgespannen tentzeil. En omdat waterdichtheid in Os Langeles toch niet meteen hoog op de prioriteitenlijst staat, besloot Zuffenhausen om de deurlintjes uit de racerij opnieuw boven te halen en de airco en radiounit naar de optielijst te verbannen.

porscheboxsterspyder1

Schitterend voor de hardcore fetisjist die het aantal kilo’s per pk ziet zakken van 4.36 naar 3.98, glad van de marketingafdeling om de prijs om te buigen van min naar plus vijftien procent. Als kanttekening onderstreept Porsche dat deze spyder geen gelimiteerde oplage is, maar built to order, net zoals de 968 CS dat was.

porscheboxsterspyder4

Meer hardcore en minder overbodige rommel, alleen ditmaal niet aan gunsttarief. Maar ach, bij een future classic doet dat er niet meteen toe. Een Absolute DRIVR wannahave, die Boxster Spyder!

En nog eentje met dank aan Groenlicht.be: