Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Eén van de meest indrukwekkende producten die de autoracerij ooit heeft voortgebracht, is onmiskenbaar de Porsche 917. Een aluminium chassis, koolstofvezel carrosserie en een Flat 12 oftewel twee gecombineerde zescilinder Porschemotoren die exact tegenover elkaar opereerden en 520 pk produceerden. Tot iemand dat bij Porsche dat een beetje tam vond, de 917K bouwde en deze van een turbo voorzag. Resultaat: 1580pk in kwalificatietrim.

gulfporsche500

De 917 won tweemaal de 24 uur van Le Mans, eenmaal in 1970 en andermaal in 1971. Die laatste overwinning was met de Nederlandse coureur Gijs van Lennep achter het stuur. Sindsdien is er nooit meer een winnaar geweest die meer dan de toen afgelegde 5335 kilometer (gemiddeld 222 kilometer per uur) wist te overbruggen. In onderstaande video zie je wat fraaie anekdotes en wordt de verraderlijke 917 nog eens aan de tand gevoeld…

Fotocredit