Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

loremo21

Onder productontwikkelaars wordt wel eens gezegd dat een sterk product in drie woorden omschreven kan worden. Als dat klopt, lijkt Loremo een mooie toekomst te hebben. LOwREsistanceMObile is nog maar net uit de pampers en hoopt binnenkort zijn eerste stappen op de markt te zetten. Zoals de slogan aangeeft, keert Loremo terug naar de basisprincipes van het autorijden en bieden ze naar eigen zeggen “Mobility that can face the Future”

loremoseating

Het resultaat is een compacte en gestroomlijnde 2+2 (met de rug tegen elkaar!) zonder conventionele deuren, een gewicht van om en bij de 600kg en keuze tussen tweecilinders of een elektromotor om de achterwielen aan te drijven. De prestaties zijn aanvaardbaar en het verbruik is met geclaimde 1,9l/100km ronduit spectaculair (50g CO2/km). En de prijs? Wel, dat is misschien nog het mooiste van al: 17000€ voor de (ietwat slome) basisdiesel, 25000€ voor de vlotte benzineversie en 30000€ voor de elektrische variant. En reken maar op een stimulerend duwtje in de rug van vadertje staat.

loremo2

Klinkt allemaal iets te positief, maar Loremo lijkt de eindjes toch aan elkaar te kunnen knopen want de ontwikkeling loopt al enkele jaren gestaag verder en verschillende prototypes hebben de nodige testprocedures doorstaan. Over het design lopen de meningen uiteen: de druppelvorm is even wennen en ik vond persoonlijk de eerste versie (hieronder zoals getoond op Frankfurt 2007) geslaagder, maar ‘de gustibus et coloribus…’. Hoe dan ook, een doordacht ontwerp!

loremo2oud