Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hoogst wetenschappelijk onderzoek (oké, ik heb even aan mijn hoofd gekrabd) heeft uitgewezen dat octaanliefhebbers een aangeleerde band met een automerk hebben. Een van huis uit aangeleerde band om exact te zijn, en die kan je zo gek niet bedenken of er loopt wel ergens iemand mee rond. Zo ken ik er een die nog altijd lyrisch doet over de aftandse Skoda met achtermotor uit zijn kinderjaren – en dat bracht ons tot volgende vraag: welk merk werd jullie met de paplepel ingegeven? En nog belangrijker: houdt die band nog altijd stand?

automerken

Krab ik nogmaals op mijn hoofd, dan schieten er mij respectievelijk een Sunbeam, een Ford Fiesta, een Opel Kadett en een Rover 200is tebinnen. Maar geen van die heeft de tand des tijds zo goed doorstaan als de BMW’s E30 320i, E34 520i en E46 325CI van vaders kant. Ik weet nog heel goed dat ik als tiener danig gefascineerd was door dat vreemde tellertje naast de snelheidsmeter. Soms liep het gelijk met de snelheid, en soms sloeg het faliekant rood uit. Tot ik uiteindelijk te horen kreeg dat de toerenteller veel belangrijker is dan de snelheidsklok, zeker met een muzikale Reihensex in het vooronder.

En zo geschiedde, ik was geconditioneerd door het BMW-virus dat me tot vandaag achtervolgt. Alleen zijn er ondertussen nog zo’n 47 bijgekomen…

Benieuwd met welke automerken jullie opgegroeid zijn!