Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De andere twee episodes uit BBC’s drieluik rond Groot-Bittanniës grootste F1-piloten (over Jim Clark en Graham Hill) kwamen al eerder aan bod op DRIVR; het resterende anderhalf uur oerdegelijke documentaire hadden jullie nog van ons te goed. En wie anders kan daarin de hoofdrol spelen dan Jackie Stewart? ‘The Flying Scot’ won drie wereldtitels in zijn relatief korte F1-carrière van 1965 tot 1973 en werd ondertussen onbewust een bebakkebaard icoon van de wel erg – erm – harige sixties. De film, die niet alleen een overzicht biedt van zijn pilotenjaren, maar ook dieper ingaat op zijn leven als familieman en teammanager, werd geschoten door zijn jongste zoon. Maar ook zonder die bloedband in het productieteam zou sir Jackie – inmiddels zeventig – onmogelijk voorgesteld kunnen worden als minder dan de sympathiekste Formule 1-kampioen ooit.