Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Stel, de oudejaarsloterij is geweest en je hebt een ton gewonnen. Niet genoeg voor een nieuw huis, en daarbij ben toch erg gehecht aan je Volkswagen Polo MKI – het is gewoon zo’n leuk wagentje. Dat geruite stofje op de stoelen, het eenvoudige dashboard, de zacht snorrende motor in het vooronder… Kortom: een nieuwe auto heb je ook niet nodig, maar ondertussen branden die 100.000 euro wel een gat in je broekzak. En laatst, bij het invoegen op de snelweg kwam je een beetje power tekort om die caravan te snel af te zijn. Misschien toch eens shoppen voor een sportuitlaatje? Wellicht een leuk luchtfiltertje erbij? Ach weet je, misschien kan je voor dat geld wel iets verder gaan…

vwpoloameracing

Ik weet niet of het zo gegaan is, maar feit is dat de Polo uit onderstaand filmpje de ultieme sleeper is. Mocht je het ding ooit treffen aan het stoplicht: laat die droom varen, zoek een andere hobby. Je zal namelijk verliezen – kansloos. De cijfers dan maar? 1047 pk’s en 950 Nm uit een geblazen 1.85 literblok. Nul tot honderd in 2,3 seconden. Naar de 250 km/u is het dan nog maar krap 7 seconden langer peentjes zweten. De topsnelheid ligt ruim boven de 300 kilometer per uur waar de vierwielaandrijving hopelijk voor enige stabiliteit zorgt. Check de video, en let vooral op tegen het eind als de bestuurder er (per ongeluk?) een heuse stoppie uitperst.

[Meer informatie en cijfertjes? Klik!]