Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Porsche heeft op de autoshow van LA de Boxster Spyder aan het publiek voorgesteld. Die Atkins-versie van de roadster zou – volgens de eerste uitzinnige testberichten – over superieure rijkwaliteiten beschikken dankzij een gewichtsbesparing van 80 kilo, bereikt door een heleboel dingen te schrappen en onderdelen van de auto lichter te maken. En dat heeft de ingenieurs op een idee gebracht…

porschecaymanclubsport

Tijdens de testweek na de LA-show zou Porsche zich laten ontvallen hebben dat ook de Cayman in aanmerking komt voor een afslankkuur. Toen een assertieveling opperde dat zo’n versie wel eens Cayman Clubsport zou kunnen gaan heten, bleef het bovendien verrassend stil – wat de journalisten ter plaatse dan weer deed concluderen dat de Clubsport er sneller zou kunnen zijn dan jullie “Doktor Ingenieur honoris causa Ferdinand Porsche Aktiengesellschaft” kunnen scanderen. Op de ‘Ring werd trouwens al meerdere malen een Cayman mét rolkooi gespot:

porschecaymanclubsport2

Logisch eigenlijk. Want de Cayman is niet alleen het knappere broertje van de Boxster, maar ook een stuk kleiner en wendbaarder dan de 911. Ga er vanuit dat ze – ondanks het vaste dak – wel een kilootje of honderd van de krokodil kunnen afsnoepen door het gebruik van aluminium en een dikke rode stift. Reken er ook op dat er voor de Cayman Clubsport een circuitpakket beschikbaar wordt (net als bij de GT3RS) met de 314pk sterke motor van de Cayman S op de juiste plek. Strategisch zal het ding ongetwijfeld iets tammer worden dan koning 911 (en toch een pak duurder dan een Cayman S), maar desondanks zou het een uitermate prettige toevoeging zijn aan het huidige gamma. En dankbaar materiaal voor diverse tuningboeren die er ongetwijfeld 911-killers van zullen maken. Klinkt als muziek in onze oren!