Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Weet je nog, begin vorig jaar, toen Ecclestone & co de grootste reglementswijziging aller tijden aankondigden in de Formule 1? Het spektakel zou terugkeren, inhalen zou weer de regel worden en niet de uitzondering. Hoewel er inderdaad verbetering merkbaar was, hebben we het voorbije seizoen niet de epische duels uit de gloriedagen herbeleefd. Daarvoor blijft de aerodynamica een te grote rol spelen bij moderne F1-bolides. Gelukkig is er nog altijd de MotoGP en een zekere Valentino Rossi.

Om overtuigd te raken van de schoonheid van het MotoGP-kampioenschap moet je eigenlijk maar één fragment gezien hebben. Het onbetwistbare hoogtepunt van seizoen 2009, op het Circuit de Catalunya in Spanje. Negenvoudig wereldkampioen Rossi (eat that, Schumacher) en teammaat Lorenzo spelen dartel haasje-over tijdens de laatste ronde van de Grand Prix. Het verschil aan de eindmeet: minder dan een tiende van een seconde. En tien seconden later finishen een al even heftig duellerende Stoner en Dovizioso eveneens zij aan zij op plaatsen 3 en 4. Wie wint, is bij het zien van onderstaande beelden dan ook van ondergeschikt belang. Dít is racen.