Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ik verwed er een nier op dat jullie nog nooit van Punch Buggy gehoord hebben. Nochtans is het autospel ondertussen een halve eeuw oud en meppen Amerikanen er nog altijd enthousiast op los wanneer ze een een Volkswagen Kever spotten. Want dat is nu eenmaal Punch Buggy – je medereiziger een punch verkopen wanneer er een Bug(gy) passeert. Kinderlijk verslavend én dringend aan een revival toe aldus VW dat de grondlegger van spel gevonden zou hebben…

Marketingquatsch natuurlijk, ook al brengt Sluggy Patterson zijn verhaal met hetzelfde enthousiasme als de kids die het vandaag nog spelen. Wie het hele Punch Buggy, Slug Buggy of Punch Dub-spel uitgevonden heeft, is trouwens onbekend; Wikipedia houdt het bij “most references about the game originate from unofficial sources and personal accounts from players while estimates suggest that it has existed since the 1960s”. Wel zeker is dat het nog altijd leeft en vandaag zelfs New Beetles betrekt omdat de oude stilaan zeldzaam aan het worden zijn.

Een ander mysterie dat Punch Buggy omhult, is waarom het nooit naar Europa overgewaaid is; Amerikanen groeien er willens nillens mee op terwijl wij er nog nooit van gehoord hebben. Tijd voor verandering dus, want ik kan me voorstellen dat niet alleen DRIVRs met een kroost maar ook die met een eega er veel plezier aan zullen beleven – al was het maar omdat de chauffeur nooit gepuncht mag worden. En dat is niet de enige regel van het spel:

PS: Hou het enkel bij (nieuwe) Kevers beter dan àlle VW’s ,
want anders wordt het een slagveld op onze Belgische wegen…