Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tijd voor een nieuw probeersel op DRIVR: het ‘Duel’. De opzet is eenvoudig: wij stellen twee kersverse concurrenten voor, jullie vellen een streng maar rechtvaardig oordeel over wie van beide het pleit mag winnen. Vandaag treden we daarbij op de almaar drukker wordende markt der trendy stadswagentjes – een segment geschapen door BMW’s New MINI. Navolging kwam totnogtoe vooral uit het Italiaanse kamp. FIATs 500 is best succesvol maar technisch niet onbesproken, Alfa’s Mito ziet er helaas meer macho uit dan hij rijdt. En dus ligt de arena open voor de volgende twee kemphanen.

AUDI A1

Audi A1

Eind dit jaar komt Audi met haar kleinste auto ooit op de proppen – hoewel nog steeds 25 centimeter langer dan de MINI. Bij de start zijn er twee ultrazuinige 1.6 TDI’s (3,8 l/100km voor 90 pk of 3,9 voor 105) en twee benzinemotoren beschikbaar. De 1.4 TFSI is voorlopig (ietwat teleurstellend) de snelste, met een sprintje tot 100 km/h in 9,2 seconden. Hoewel de stoere lijnen van de Metroproject Quattro en de A1 Sportback Concept nog duidelijk herkenbaar zijn in de productieversie van de A1, heeft het eindproduct zich duidelijk moeten plooien naar de bravere marktnormen. Gelukkig bestaat er extra opsmuk in de vorm van een S-Linepakket met o.m. 18-duimers en sportzetels.

VS.

CITROËN DS3

Citroën DS3

Terwijl Audi het met de A1 wat lager in de markt moet zoeken dan gewoonlijk, is de DS3 voor Citroën een serieuze stap omhoog. De DS-reeks moet mee kunnen met de premiummerken, en dat is geen eenvoudige opdracht. De styling zit wat ons betreft recht in de roos, al merkten we op het Brusselse autosalon dat het knappe interieur onderhuids nog steeds erg Plastique Bertrand aandoet. Citroën heeft echter het voordeel dat het zijn motoren met MINI deelt. Naast de huidige topversie met 150 pk komt binnenkort dus ook een DS3 GT met de volle 180 Cooper S-paarden en een ‘Racing’-variant (foto) die met zijn 210 pk zonder blozen naast de John Cooper Works moet kunnen staan.

Deutsche gründlichkeit of Franse flair? Aan jullie de keuze – je weet de weg!