Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bevestigen willen ze niets bij Ford Belux, maar ontkennen evenmin. Tot je ze confronteert met een paragraaf uit de Britse pers waarin Paul Thomas – Hoofd Marketing van Ford UK – los uit de pols bekent dat hij al met de nieuwe Fiesta ST gereden heeft. “Ah zo”, was het antwoord van de Blauwe Ovaal, meteen gevolg door “wat moeten we daar nog op zeggen…!?”

fordfiestst1

Zekerheden eerst. De Fiesta ST staat voor 2010 gepland en krijgt de nieuwe 1.6 Ecoboost (Ford-taal voor de laatste generatie turbomotoren met directe inspuiting) in het vooronder. Hoeveel pk die gaat produceren staat nog ter discussie; Paul Thomas suggereert 180 maar dat kan met de Belgische en andere markten in het achterhoofd wel eens een fiscaal vriendelijke 163pk worden. Maar zoals de Mini Cooper S ons geleerd heeft, is die vermogensknip lang geen exacte wetenschap. Daarvoor zijn er al teveel Mini’s op de bank gezet die dik 175pk produceerden beter dan de beloofde 163pk. Tot zover ons achterhaalde taxatiesysteem dus…

fordfocusrsclubsport1

Wie dacht dat Ford het in 2010 bij één sportieveling zou houden, zit opnieuw mis. Het gerucht van een speciale Focus RS is ondertussen uitgegroeid tot een feit dat maximaal 500 eenheden zal tellen. En België krijgt er daar zeker een handvol van aangezien de circuitspecial in ons eigenste Lommel ontwikkeld wordt. Of het RS-team evenwel zo ver gaat als Renault met de Mégane R26R, is twijfelachtig. Ons vermoeden gaat naar een sobere specificatie met een beetje meer vermogen (om eindelijk écht 305pk te produceren) en duidelijke chassisaanpassingen met plakkerig rubber. De grootste troef van de RS is immers zijn dagelijkse inzetbaarheid waar Ford niet zal willen aan raken. Alleen de benaming ‘ClubSport’ lijkt ons niet koosjer – iemand een beter idee?

[Impressies: AutoExpress]

Share Button