Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het leven van een autojournalist is hard. Je wordt uitgenodigd in Abu Dhabi om samen met het kruim van het internationale autojournaille in avant-première enkele loodzware rondjes met Mercedes’ nieuwe AMG-speelgoed rond te brassen. Niet alleen neemt je heentrip al gauw een vijftal uur in beslag, ook moet je nog de ego’s van enkele arrogante concullega’s trotseren tijdens het obligate diner dat hier de avond voordien aan voorafgaat.

De volgende dag leest de eerste etappe van de drukke agenda vrij vertaald als “overheerlijke en genietbare powerpointpresentatie, speciaal geconcipieerd voor pseudo-techneuten en vakkundig doorheen de lens van Barco’s finest geprojecteerd”. Presentator van dienst is in de regel een overjaarse, p(f)afferige Duitser wiens visitekaartje steevast begint met de titel ‘Dr. ing.’ en wiens accent makkelijk een contractvoorstel bij Allo Allo’s productiehuis zou triggeren. Je toevlucht zoeken tot bedwelmende extracten is absoluut uit den boze, aangezien de G-krachten met V8-gebulder nog moeten komen en de fotosessie met Nico Rosberg – je weet wel, die snelle Duitse F1-piloot – in alle Duitse sereniteit dient te gebeuren, zonder het minste huiseigen zwansje.

En na de zoveelste voorlezing van de do’s and dont’s mag iedereen eindelijk zijn twenty minutes of freedom uitoefenen op het circuit van Sjeik el Abdalahbra, met als door Mercedes opgelegde restrictie dat het in-car beeldmateriaal per se met de camera van de Ster dient te gebeuren. Wat er zich daarna afspeelt, kan je waarschijnlijk raden en vereist enig creatief montage en -presenteerwerk achteraf. En zo kunnen wij nog eens met een glimlach naar een videoperslancering kijken, want dat was alweer even geleden. Enjoy.

Share Button