Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Fototoestellen die ook video schieten, zijn niet nieuw. Maar in het begin van het digitale tijdperk – en dat is nog altijd maar enkele jaren geleden – combineerden de geproduceerde beelden de dimensies van een postzegel met de scherpte van een pointillistisch schilderij. De techniek staat echter niet stil: de nieuwste generatie digicams kan gemakkelijk Full HD aan. En dat levert soms knappe resultaten op.

Vernal Equinox

De filmpjes bij onze rijtest van de Range Rover Sport V8 gezien? Die heeft huisfotograaf Jeroen Peeters gedraaid met zijn Canon 5D Mk II in high definition. Indrukwekkend, maar misschien onvoldoende om een goed beeld te krijgen van wat mogelijk is. Daarom even uw aandacht voor Vernal Equinox, het kortfilmproject van motorsportfilmer Stéphane Benini van Clashproduction. Het respectabele feit dat dat volledig gedraaid wordt op Canon 7D (met precies dezelfde filmfunctie als Jeroens 5D) is echter niet de (enige) reden waarom dit op DRIVR staat. Dat heeft meer te maken met wat er zich vóór de lens afspeelt: zijwaartse actie van Frankrijks beste driftpiloten.

Beter dan een droge docustijl krijgt de film een fictief verhaal. Toch benadrukken de makers dat ze geen commerciële, maar zuiver artistieke bedoelingen hebben. Het resultaat zal vanaf 10 mei dan ook gratis te bekijken zijn op VernalEquinox-Movie.com. Hieronder alvast een smaakmakertje met sfeerbeelden van tijdens de voorbereidingen. Interesse gekregen? Check dan zeker ook eens Benini’s persoonlijke website – ‘s mans autofilm-cv is behoorlijk uitgebreid.

[Hat tip: Stijn Michiels]