Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De familielegende wil dat ik als tweejarige koter naar buiten glipte om de handrem van onze Opel Rekord te lossen en daarna doodleuk te gaan melden dat de “tractor kapot” was. Dertig jaar na datum moeilijk te verifiëren, ook al doet die verhakkelde factuur nog altijd de ronde op familiefeesten… Mijn eerste eigen autoherinnering dateert evenwel van een paar jaar later, toen ik clandestien vooraan mocht zitten en een deal met La Mamma sloot. Een octaandeal dan nog.

geleasdestoefkonten

Hoe we er exact op gekomen zijn, weet ik niet meer. Maar vanaf een jaar of zes had ik er een serieuze autotaak bij: gangwissels. In het begin op duidelijk commando van de mama, maar gaandeweg autonomer met een stilzwijgende vastberadenheid die Loeb en Elena niet zou misstaan. Short-shiften van één naar drie, motorremmen in tweede en toeren maken in de vier – ik draaide mijn (linker)hand er niet voor om. Net als onze Fiesta Rossa trouwens, want die was immers ontworpen om langs de foute kant bediend te worden.

Of jullie ook van die vroege autoherinneringen hebben?

[Thumb: Anthony Nex]