Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

UPDATE²: En nu is het zo goed als zeker dat de 308 GTI er komt!

Ga daar maar eens aanstaan: een half jaar geleden zet Peugeot de hatchbackwereld op zijn kop door te melden dat het GTI’s definitief vaarwel zegt, en vandaag beweert Autoweek.nl dat er een 200pk sterke 308 voor de deur staat!? Dat en het opbeurende feit dat er in 2012 ook een Grand Tourisme Injection van de 208 komt…

peugeot308gti1

De details zijn momenteel even twijfelachtig als de foto’s, maar onze Noorderburen gaan er prat op dat de 308 GTI vijfdeurs helemaal klaar is. De perspresentatie zou zelfs al begin mei doorgaan, terwijl de publiekslancering voor het Salon van Parijs in oktober voorzien is – waarschijnlijk om de GTI-herlancering te doen samenvallen met de facelift die de 308 dit jaar ondergaat. Bovendien viert het Franse merk in 2010 zijn 200ste verjaardag en doen de RC-modellen het niet bepaald schitterend, dus die benaming gaat er ongetwijfeld uit.

peugeot308gti2

De reden voor deze ommezwaai moet bij de RCZ gezocht worden, Peugeot’s radicale 2+2 die als diesel blijkbaar overtuigt maar pas als 200 pk sterke THP schittert. Die laatste onderscheidt zich van mindere varianten door speciaal ontwikkelde Continentals, hardere shocks & veren, 340 mm grote remschijven vooraan en een custom frame onder de 1.6 turbo om het rijgedrag te verscherpen. Ook het stuur en de versnellingspook zijn respectievelijk kleiner en korter, wat ons benieuwd maakt naar de mate waarin de gespeculeerde 308 GTI van die ontwikkelingen zal profiteren. De laatste warme 308 – de 175 THP vijfdeurs – had immers duidelijk potentieel, maar werd genekt door een vreemd huwelijk tussen vermogen en comfort dat meer GT dan GTI was… Of Peugeot zijn mojo binnenkort terugvindt?

PS: De authenticiteit van bovenstaande foto’s is nog niet door Peugeot Belux bevestigd

peugeotrcz