Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

thumb_golfgtiexcessiveDe Wörthersee. Een oase van rust, parel aan de Alpen en jaarlijks het toneel van het wansmakelijkste wat de lokale tuners te bieden hebben: het AutoNews Treffen van 2010. Tussen 12 en 15 mei dus kost wat kost te vermijden, ware het niet dat Volkswagen er jaarlijks een specialleke presenteert. En dat is anno 2010 niets minder dan de ongelukkig benaamde Golf GTI Excessive Edition. Helemaal in lijn met de doorsnee bezoeker van dat event.

Het goede nieuws eerst: Volkswagen heeft een puike reputatie als het op Wörthersee-specials aankomt. Vorig jaar toonde het immers de Scirocco Studie R (die ondertussen te koop is) en de Polo GTI (die binnenkort in productie gaat). De vertaling van concept naar realiteit zit dus snor, ook al hamert VW erop dat de Golf GTI Excessive Edition nog geen productieplannen kent. Voor hetzelfde geld eindigen de extra onderdelen in de optiecatalogus van de gewone GTI, of – erger nog – is het gewoon een PR-stunt om Google-hits te scoren. In dat geval: graag gedaan, VW.

vwgolfgtiexcessiveedition11

In de minder cynische versie krijgt de GTI Excessive Edition een waslijst extra features: een breder spoor voor en achter, herziene shocks & veren, straffere remblokken en -schijven alsook een lichter uitlaatsysteem. Doe daar nog multispaak negentienduimers op semi-slicks plus een nieuwe diffuser en hertekende bumpers bij, en je zou bijna vergeten dat de 2.0TSI onaangetaast blijft. Maar daar hebben we dan ook zelden iemand over horen klagen, zeker nu die standaard 210pk uitbraakt.

vwgolfgtiexcessiveedition21