Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie de 24 Uren van de ‘Ring via Twitter gevolgd heeft, weet dat BMW in feeststemming is. Vlak voor het eind zag het er immers naar uit dat Porsche de titel zou pakken (met de debuterende GT3R Hybrid nota bene), maar daar staken technische problemen in extremis een stokje voor. Het trio Müller, Farfus en Alzen bleef koelbloedig en schreef de zoveelste overwinning op naam van BMW’s legendarische M3. En dat moet volgens het interweb gevierd met een special van een special: de M3 GTS-R(oddel).

bmwm3gtsr

Deze illustratie is louter -euuhm- illustratief beter dan representatief

Zoals de inleiding laat uitschijnen, is deze info allesbehalve officieel. Erger nog: ze stamt niet van een geloofwaardig blad maar van een forumbericht op m3post.com. Foto’s zijn er evenmin – zelfs niet van testexemplaren op de ‘Ring – waardoor we aangewezen zijn op renderings om de GTS-R te visualiseren. En tot overmaat van ramp heeft illustrator Joshua Cloud de verstelbare carbon achtervleugel vergeten, want die zou ongewijzigd overgedragen worden van de -err- ‘standaard’ M3 GTS. Als zo een adjectief überhaupt kwalificeert voor een op 125 eenheden beperkte special van pakweg 140.000€…

Hoeveel exemplaren er nog voor een R-versie resten, is al helemaal een mysterie. Maar toch gaat onze bron er prat op dat BMW zijn ‘Ringzege met een hard(est)core M3 gaat vieren. Een beetje zoals Ford met zijn Focus RS500 dus, en dat maakt de zaak iets plausibeler; BMW heeft namelijk ook in de GTS geïnvesteerd, en wil dat geld er volledig uithalen nu de GTS uitverkocht is en München zijn ‘Ringzege binnen heeft. En dat brengt ons naadloos bij de details:

  • Maztwarte lak oftewel Stealth Frozen Matte Black in plaats van Inka Orange
  • Uitgeklopte wielkassen achter met verbrede dorpels langszij
  • Matzwarte Y-spaakvelgen die nog lichter zijn dan de GTS-exemplaren
  • Extra splitter vooraan met dubbel lip-design
  • Carbon motorkap én kofferklep naast het standaard carbon dak
  • KERS-systeem met vermogensboost van de volgende M5 in overweging

Benieuwd of we dit bericht binnenkort mogen afschieten dan wel tot scoop promoveren!