Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Plaats een Fin achter het stuur van een auto en je hebt gegarandeerd vuurwerk. Laat die Fin dan nog eens Mikko Hirvonen heten en de de auto Focus RS500, en je weet waarom Fords PR-divisie deze filmpjes op het net zwiert. Place of the action is – hoe kan het ook anders – de Nordschleife, waar de (voorlopig?) krachtigste voorwieltrekker ter wereld zijn 350 paardjes uitlaat op het glooiende asfalt.

In de quasi onverstaanbare mix van windgeruis, brullende vijfcilinderturbo en Fins PR-gemompel vallen nog net de begrippen ‘perfect gear ratio’s’, ‘abundancy of torque’, ‘good traction’, ‘nice handling’ en last but not least ‘wheels constantly on de ground’ te onderscheiden. Van het rondje zelf krijgen we helaas slechts flarden te zien en ook de ‘bridge to bridge’-tijd ontbreekt, aangezien Mikko niet bepaald de meest agressieve stint uit z’n carrière ondernam. De vraag rijst dan ook of Ford überhaupt ooit z’n Nordschleife-tijd zal openbaren… Nog meer RS500 in Mikko’s volledige – zij het ietwat partijdige – road test: