Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

We hebben al eerder de terugkeer van de iconische sedanvorm voor Subaru’s snelste Impreza bejubeld. Maar vandaag bereikt ons het persbericht dat het modeljaar 2011 nog meer radicale veranderingen in huis heeft. Het chassis en de veer-dempersetup werden grondig getweakt, met dank aan ettelijke testkilometers op de veeleisende Nürburgring door niemand minder dan viervoudig rallykampioen Tommi Mäkinen. En laat die daar dan ook nog eens een monsterchrono geklokt hebben…

Tommi Mäkinen & 2011 Subaru WRX STI

Voor alle duidelijkheid: de 7:55 die de Fin op de gevoelige plaat wist vast te leggen, is snel. Supercar-snel. Precies even snel als de Ferrari F430 en de Caterham R500 Superlight – beide gefocuste supersporters, geen gezinssedans. De STI is nu zó ver geëvolueerd van de Impreza dat de Japanners maar meteen beslist hebben hem voortaan simpelweg ‘Subaru WRX STI’ te noemen. En het beste nieuws? De new & improved vierdeurs komt ook naar ons land, en wel vanaf september.