Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

“Hopelijk wordt het geen dominantie van Peugeot” opperde Anthony donderdag in de comments. En bijna was zijn voorspelling uitgekomen, want Peugeot’s armada bleek strijdlustiger dan ooit met elf (!) gefluisterde 24-uursimulaties om het succes van 2009 te kunnen herhalen. Maar zoals het sappige spreekwoord stelt: “It ain’t over until the fat lady sings…”

lemans2010a

En zo werden we vanochtend al getrakteerd op een volledig hertekend scorebord dat de de Peugeot-top niet alleen uitgedund maar vooral geïnfiltreerd zag door de Audi’s die de nacht zonder noemenswaardige problemen hadden doorstaan. Tot overmaat van ramp liep de ene 908 HDI FAP na de andere op de klippen – ondanks superchrono’s die gemakkelijk twee seconden per ronde sneller waren dan die van de R15 TDI’s – om te eindigen in het scenario dat bovenstaande foto documenteert: alle vier de Peugeots met technische problemen aan de kant. Onverdiend, maar inherent verbonden aan de uitputtingsslag die de 24 Uren van Le Mans voor het materiaal zijn.

lemans2010b

Het resultaat is er een dat we al van 2000, 2002 & 2004 kennen: een op stamina behaalde 1-2-3 voor het team uit Ingolstadt. De gemiddelde snelheden bewijzen trouwens dat de TDI’s jaar na jaar sneller worden: 225,446 km/h in 2010 versus 216 in 2009 & 2008 en 209,152 km/h in 2007. En dat is een heel eind verwijderd van de 92km/h die de winnaar van de allereerste editie in 1923 met zijn Chenard & Walker Sport klokte!

BMW’s kleurrijke Art Car haalde de finish (en bij uitbreiding: de eerste nacht) niet terwijl ook het vrouwenteam in de Ford GT40 en de Japanse Murciélago van JLOC in de Franse aarde beten. Net als onze live-stream trouwens, die bij momenten even betrouwbaar bleek als de Peugeots. Maar hoedanook: te beoordelen aan het aantal online kijkers én alle concullega’s die ons idee overnamen, was de maagdelijke online vertoning van deze 24 Uren een schot in de roos.

lemans2010c