Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

‘Waar rook is, is vuur’ stelt het bekende gezegde, en die rook komt vandaag uit de schoorsteen van Prodrive. Vooral bekend van zijn rally-activiteiten staat die firma geboekstaafd om Mini’s WRC-debuut in 2011 te ondersteunen, maar daar blijkt nu een haar in de boter; BMW zou volgens Autocar niet bereid zijn om het hele seizoen financieel te dragen. En dat zet de deur mogelijk open voor een merk dat al even van het WRC-toneel verdwenen is…

Vooraleer de Toyota-fans los door het dak gaan, even dit: er zijn nog geen concrete plannen noch een wagen om een WRC-rentree te realiseren. Het enige wat we weten, is dat Prodrive een haalbaarheidsonderzoek aan het uitvoeren is en dat een anonieme bron binnen Toyota Motorsport volgende commentaar liet optekenen: “We want to be prepared if and when we get a call from Japan to go and compete”.

Prodrive wil van zijn kant niets kwijt over het kwakkelende huwelijk met BMW/Mini, maar bevestigt wel dat ze 2011 één of meerdere rallyprogramma’s ondersteunen: “We cannot go into specifics, but we will be back in the championship next year with a manufacturer”. En aangezien het gefluisterde F1-debuut van de Britse preparateur niet doorgaat, is er mankracht vrij voor een tweede programma naast de Countryman WRC. Here’s hopin’.

[Bron & Citaten: Autocar]