Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Volvo spaart moeite noch middelen voor de introductie van de nieuwe S60. Eerder al kon DRIVR de fabriek in Gent bezoeken en werden alle varianten in Portugal getest. Om de Naughty Volvo-claim te accentueren, zette het merk onlangs drie ervaren piloten en een S60 silhouette racewagen in voor de 12 uren van Spa-Francorchamps. Succesvol? Ja en nee.

volvos60spa1

Ja, want:

Eigenlijk had het niet veel beter kunnen gaan voor Vincent Radermecker, Eric van de Poele en Rob Huff. De S60 vertrok van plaats vijf en bleek consistent snel. Hij streed gedurende de ganse race om de eerste plaats met de Renault Mégane van Delahaye Racing en de BMW M3 van KS Motorsport. Het zag er in de sloturen zelfs naar uit dat de S60 de 12 uren ging winnen, toen die op twee uur van het einde na een crash van de Mégane aan de leiding kwam. Maar dat was buiten Ruben Maes gerekend, die Eric van de Poele in de laatste (!) ronde voorbij stak. Tweede plaats voor een wagen die pas zijn derde race rijdt, zonder meer een geweldig resultaat.

volvos60spa2

Nee, want:

Je kan je afvragen in hoeverre Volvo baat heeft bij de associatie met een silhouettewagen uit de BTCS. De S60 waarmee geracet wordt, heeft zoveel gemeen met de straatwagen als een Peugeot-pepermolen met de RCZ. De 3.5 liter V6 motor is in het midden gemonteerd, braakt 410 pk uit en drijft de achteras aan. Het enige dat (min of meer) hetzelfde is als de gewone S60, is het koetswerk. Cedric omschreef de auto al als Playboy zonder bloot. Dezelfde lijn, euh, trekt Volvo door in zijn marketing: de S60 is als Lien Van de Kelder. Constant wordt ze opgedraafd als sekssymbool maar bloot tonen, nee dat niet. En als er toch een tiet moet zijn, wordt er een body double gebruikt. Opgepast dus als je de S60 overweegt omwille van de racer-promotie.

volvos60spa3volvos60spa4

volvos60spa5volvos60spa6

volvos60spa7volvos60spa8

volvos60spa9volvos60spa10

[Foto’s: Vincent Allaerts]