Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

EDIT: Video én een referentie naar de Clio RS toegevoegd in de comments!

Segmenten herdefiniëren. Niet alleen BMW beheerst dat truukje om klanten dieper in hun buidel te doen tasten, ook Nissan bewijst sinds enkele jaren dat de initieel onuitspreekbare Qashqai vlot over de toonbank gaat aan een allegaartje van autokopers. En dat is knap werk van de Japanners die daar natuurlijk een vervolg aan willen breien met de Juke.

10-nissan-juke-press

Opnieuw een eigenzinnig model dat in wezen nergens thuishoort, maar ditmaal gezegend met controversiële en dynamischere looks. Benieuwd of die cocktail door Jan en Alleman gesmaakt zal worden? In het thuisland alleszins wel, waar Nissan’s voorzichtige doelstelling om de eerste maand 1.300 stuks te verkopen ruimschoots gehaald werd dankzij bijna 11.000 ondertekende bestelbonnen. Opvallend is dat één op drie in de donkerrode lanceringskleur besteld wordt, terwijl de helft voor het roodgetinte interieur valt…

30-nissan-juke-press

Jonge dynamische gezinnen of the urban generation zijn tegen alle verwachtingen in voorlopig niet de voornaamste klanten. Die eer valt te beurt aan – jawel – de vijftigplussers; zoals altijd gecharmeerd door de hoge instap en het makkelijke middel om mentaal weer enkele kaarsjes uit die verjaardagstaart te verwijderen. Een micro-crossover met premium prijsstelling en plastics nauwelijks beter dan die van de Note slaat blijkbaar aan in het Land van de Rijzende Zon. Even afwachten of Nissan dat trucje in onze conservatievere contreien weet te herhalen… en hoe MINI hier met de Countryman op zal reageren.

19-juke

Share Button