Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

UPDATE: Website, Facebook & Gymkhana Gird-Twitter toegevoegd in de comments!

Klinkt als de naam van een nieuwe racesim, is in feite een kersverse motorsportdiscipline die binnenkort in Amerika demarreert. Gymkhana Grid is dan ook het geesteskind van internetfenomeen Ken Block die de tijd rijp acht om zijn show on the road te zetten en zijn vermaarde gymkhana-video’s een competitie-aspect mee te geven. Daarbij nemen telkens twee piloten het tegen mekaar op terwijl Block zelf voor het parcours instaat en natuurlijk ook aan de behendigheidsduels deelneemt. Klinkt foxy, toch?

gymkhanagrid

Voor zover bekend, wordt Gymkhana Grid een kruising tussen AutoCross (een behendigheidsparcours tussen kegels), Driften (dat hoe langer hoe vaker in paren gebeurd), Race of Champions (die ook parallelle baanvakken gebruiken om toppers tegenover mekaar te zetten) en Run What You Brung-wedstrijden (waarbij iedereen zijn kans kan wagen in zijn eigen auto). Het eerste evenement vindt volgende maand al plaats, zal nog niet op TV maar wel fragmentgewijs op internet getoond worden en waarschijnlijk tussen Block en Travis Pastrana gaan – een rallycollega die ook hier en daar een vijs mist:

Ken Block omschrijft de nieuwe motorsportdiscipline in ieder geval zo:

I definitely think there is a certain value that’s been generated in people’s minds with the word “gymkhana.” Before I made these videos I don’t think very many people knew or understood what the word meant. So I think there is a genuine curiosity and interest from a lot of people to see this actually happening as a live event. As far as it being the next big thing, I can’t really predict that. I think there is a big opportunity for a lot of drivers out there who have great cars. Maybe they’d like to do something more unique with their cars other than doing timed laps. We’re giving all these people that have these amazing cars a good opportunity to go out and have more fun with their cars.

[Foto & Citaat: 0-60mag.com]