Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

OPGELET: Aan deze gastbijdrage hangt een disclaimer vast!

Twee weken geleden waren het nog de racebolides uit de wereld van het FIA GT die voor het nodige spektakel op het asfalt van Spa-Francorchamps zorgden. Dit weekend staan de kleinere broertjes van de Belcar aan de start in Zolder voor wat eveneens een spannende uithoudingsrace rond de klok moet gaan worden. En die verslaan we hier fotogewijs met geregelde updates.

Hoewel het deelnemersveld voor deze tweeendertigste editie van de Menzo 24 Hours Of Zolder beperkt blijft, is de organisatie alsnog overtuigd het nodige spektakel te kunnen bieden voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Op de startgrid van de race, die dit jaar geen deel uitmaakt van het Belcar kampioenschap, komen in totaal twintig wagens wagens te staan. Een variatie aan bolides uit de Belcar met onder andere merken zoals Dodge, BMW, Lotus en Mosler zijn vertegenwoordigd. De te kloppen fabrikant blijft echter Porsche: met de hoogste vertegenwoordiging op de inschrijvingslijst, en bovendien reeds 3 opeenvolgende overwinningen tijdens voorgaande edities, bevestigt het merk zijn kwaliteiten in de wereld van endurance races.

Dit weekend zijn trouwens alle ogen gericht op topfavoriet Anthony Kumpen. Indien deze er in zou slagen om voor een vijfde maal als eerste over de streep te komen, zet hij daarmee meteen ook het record qua overwinningen van de 24 Hours Of Zolder op zijn naam. Hiervoor neemt hij plaats achter het stuur van de First Motorsport Porsche GT3 Cup S, samen met zijn vertrouwde strijdmakker Bert Longin en vergezeld door Henk Haane en Frank Beliën. Ook BV’s Koen en Kris Wauters zijn opnieuw van de partij, samen met Raf Vanthoor en Patrick Schreurs gaan ze de strijd aan met de Dodge Viper Competition Coupé van het KRK Racing team.

In het voorprogramma staan drie wedstrijden op de agenda: de Belgian Historic Cup, Legend Cars en ook de FIA Lurani Trophy. Naast de gebruikelijke pitwalk zal ook in de paddock de nodige animatie voorzien zijn, met onder meer een “Was het nu 80,90 of 2000” party van radiozender Studio Brussel.

Meer informatie en gedetailleerde timing is te vinden op de website van het Circuit Zolder.

[Foto: RideIndustries.Be]