Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

UPDATE: De officiële beelden zijn ondertussen ook los, net als de specificaties!

Een Murciélago-vervanger genaamd Jota, een volledig nieuwe Gallardo of een technisch concept dat naar de toekomst knipoogt – Lamborghini slaagt er vooralsnog goed in om de pers te misleiden en niets te lossen over een eventuele première in Parijs. Sterker nog: terwijl iedereen zich een ongeluk piekert, lanceert De Stier stiekem een laatste special op basis van de uitgaande (?) Gallardo: de LP 570-4 Blancpain Edition. En wij hebben al een heleboel details dankzij het getwitter van Harry Metcalfe!

lamborghiniblancpainedition1

De Blancpain Edition (BE) leent zijn naam van de gelijknamige horlogemaker die de Trofeo Gallardo (Lambo’s eigen racereeks) sponsort. De basis van de BE is gelijk aan die van de Superleggera, maar er zijn duidelijke verschillen om de meerprijs van 25.000€ te verantwoorden: een beperkte oplage, veel mat carbon en een gewijzigde achterpartij. Die knipoogt naar de Trofeo-racer en heeft niet alleen dezelfde spoiler maar ook een verwijderbare motorafdekking.

lamborghiniblancpainedition2lamborghiniblancpainedition3

Via onze Twitter kan je nu al een geluidsfragment beluisteren. En hoewel dat met een smartphone opgenomen is, blijkt meteen dat de uitlaat nog iets vrijer ademt om de BE ook akoestisch van de Superleggera te onderscheiden. Ook de klassieke sprint is met 3,4 seconden fractioneel sneller, ondanks het feit dat het blok met 570pk ongewijzigd is. Al dat carbon heeft immers een gunstige invloed op het drooggewicht dat nu 1340kg bedraagt. De commercialisering is voorzien voor de lente, terwijl de prijs volgens onze bron op 200.000€ zal afklokken.

lamborghiniblancpainedition4

[Info & Photos: Harry Metcalfe for Evo Magazine]

Share Button