Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

EDIT: We hebben deze info via de Zweedse importeur, maar toch onder voorbehoud

Tot ieders verbazing nam Lamborghini niet de langverwachte opvolger voor de Murciélago – codenaam: Jota – mee naar het autosalon van Parijs, maar een concept gebaseerd op de Gallardo. Hoewel die ‘Sesto Elemento’ ongetwijfeld al hint naar het ontwerp van het nieuwe topmodel, blijft het dus gissen naar het uiteindelijke design en de specs. Tot vandaag tenminste, want wij hebben uit goede bron gedetailleerde info ontvangen!

Lamborghini Sesto Elemento Concept
De Sesto Elemento Concept, waarvan de Jota wellicht stijlkenmerken overneemt.

De motorische specificaties katapulteren de Jota van bij de start in hypercar-territorium:

  • 6.5 liter 60° V12
  • 700 hp @ 8250 rpm
  • 690 Nm @ 5500 rpm
  • Vier kleppen per cilinder met variabele kleppentiming
  • Euro 5, 17.2 l/100km, 398 g/km CO2
  • 1560 kg (100 kg lichter dan een LP640-4)
  • Cw.A 0.68
  • 0-100 km/h in 2.9 s, top > 350 km/h
  • Prijs: ongeveer 270.000 euro (excl. lokale taksen)

De Jota wordt vanzelfsprekend aangedreven op de vier wielen (19-duims voor, 20-duims achter), via een 7-traps sequentiële bak die zónder dubbele koppeling toch schakeltijden van 50 milliseconden laat optekenen. Een handbak is, zoals te verwachten, niet meer verkrijgbaar. Er zijn drie rijmodi: Strada, Sport en Corsa; plus de mogelijkheid om het ESP volledig in- of uit te schakelen. Bij de standaarduitrusting horen verder ook keyless go en keramische remmen. Én zowaar een heus voetgangerveiligheidssysteem en acht airbags. Niet alleen de snelste, maar ook de veiligste Lambo ooit?

Lamborghini Jota (impressie)
Een artistieke impressie van de Lamborghini Jota.

Op de eerste rij-impressies is het wellicht nog een hele tijd wachten, want pas eind april 2011 worden de enkele vooraanstaande journo’s uitgenodigd op Vallelunga. Een select klantenclubje mag de auto echter al in levenden lijve zien van 8 tot 11 november. Waarschijnlijk mogen we rond die tijd ook de eerste officiële promofoto’s verwachten, want Lamborghini’s orderboekje opent in december al. Voorlopig moeten we het echter nog doen met de artistieke impressies, én de spyvideo’s van het – zwaar gecamoufleerde – testwerk op de Nordschleife:

[Via Duckie ‘RS]