Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

… plus een Abarth Speedster op basis van de 500C!

Dat het Abarth voor de wind gaat, is geen nieuws. De schorpioen bijt stevig van zich af in hot-hatchland en is van plan om nog een stuk verder te gaan dan het kruiden van modellen uit de FIAT-stal. In 2013 is er immers een tweezitter gepland die resoluut hardcore gaat en -als we de geruchten mogen geloven- onderhuids op de KTM X-Bow gebaseerd is.

ktm-x-bow-2

Volgens Road&Track zal de nieuwe Abarth het chassis van de Oostenrijker krijgen, maar uiteraard zonder de Audi krachtbron. Die wordt hoogstwaarschijnlijk vervangen door een MultiAir blok met 180-190pk. Aanvankelijk was ook de Lotus Elise een potentiële donor, maar die bleek stilaan op leeftijd. De keuze voor de X-Bow zou ook wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat Dallara verantwoordelijk was voor de monocoque – en laat die nu toevallig in Italië gevestigd zijn… De radicale roadster zou slechts in een beperkte oplage gebouwd worden van 1500-2000 exemplaren per jaar. Reken ook op een prijskaartje dat vlot richting 60 tot 70 000€ gaat. Daarmee zal de giftigste schorpioen niet meer binnen ieders budget vallen, maar anderzijds zal het aura wel afstralen op de rest van het gamma; een beetje zoals de 8C dat bij Alfa doet dus.

abarth-roadster-2

Maar vooraleer het zover is, plant Abarth nog een speedster op basis van de FIAT 500C. En die zou dan net op het juiste moment komen om de Mini Roadster paroli te kunnen bieden. Nog even geduld dus vooraleer de Italianen resoluut in de aanval gaan. De concurrentie weze gewaarschuwd.

[Bron: Road&Track]