Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het spreekwoord met ‘ezel’ en ‘steen’ spookt vandaag door mijn hoofd. Ik heb mijn nek namelijk al eens uitgestoken door te stellen dat de unieke TZ3 Corsa van Martin Kapp een onsamenhangend ontwerp is, en doe dat vandaag opnieuw door te orakelen dat er vervolg op dat Zagato-prototype gepland staat. Sommigen beweren zelfs dat er een beperkte straatoplage van de Tubolare Zagato komt om Alfa’s terugkeer naar de racerij in de (rode) verf te zetten…

alfaromeo156wtcc

Alfa en motorsport, het is een langgeleefd succesverhaal. Maar wel eentje waar abrupt een einde aan komt wanneer de 156 plaats ruimt voor de 159 en alle raceactiviteiten stilgelegd worden – hoegenaamd omdat Alfa geen uitdaging meer ziet in het Touring Car Championship (dat ze inderdaad tig keer op hun naam geschreven hebben), maar ook omdat het hen aan geschikt model ontbreekt. En daar zou een TZ3 Stradale verandering in kunnen brengen, want opperhoofd Marchionne wil dringend weer officieel met Alfa en Maserati gaan racen zoals hij in een interview met de Gazzetta dello Sport bekent.

alfaromeotz3stradale

Anno 2010 zijn de homolagtieregels niet meer zo strikt als pakweg twintig jaar geleden; elke FIA-discipline heeft zijn eigen voorschriften waardoor een reeks straatversies of Stradales niet meer verplicht is, maar wel handig om een model zorgeloos in de racerij te krijgen. De meeste toppers (denk aan de Maserati MC12 Stradale & Ferrari 360 Challenge Stradale) blijven het dan ook doen wat – gecombineerd met bovenstaande afbeelding van onbekende afkomst – voor een hausse aan TZ3-roddels gezorgd heeft. Bedenk daarbij dat Kapp’s TZ3 Corsa zwaar op de Belgische Gillet Vertigo teert, en de link met motorsport is nog sneller gemaakt. Benieuwd of deze roddels zich de komende maanden materialiseren.

alfaromeotz3