Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De DRIVR-lezer met de pijnlijk toepasselijke alias ‘Zonder Auto’ liet een opmerkelijke reactie achter op onze Vraag naar Ervaringen met Chiptuning: “Ik HAD een gechiptunede auto tot ik de politie tegenkwam die hem in beslag nam”. En dat motiveerde onze huistipper Duckie ‘RS om de zaak verder te onderzoeken en met volgende officiële brief  van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer op de proppen te komen:

chiptuningverbod

Kortom: kan je geen aangepast gelijkvormigheidsattest (COC) voorleggen zoals opgesteld door de constructeur van je (gechiptunede) wagen, dan mag die zonder pardon in beslag genomen worden wegens illegaal op de weg. De vraag is alleen of die speciale COC’s überhaupt uitgereikt worden? Nog gezwegen van de tijd die je tussen de secretaresse en de voicemail van pakweg Porsche België zou doorbrengen om dat kleinood te bemachtigen – en tegen welke kostprijs…

Stof om over na te denken dus.