Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie vanaf heden een donkerkleurige BMW van het type 325d of 123d in zijn achteruitkijkspiegel krijgt, let maar beter dubbel zo goed op. De Belgische verkeerspolitie stuurt zijn verouderde vloot Peugeot 406 V6’en op welverdiende rust en ruilt ze in voor 40 snelle Bimmers. Daarmee treedt ons nationale korps in de voetsporen van zowel hun Duitse, Nederlandse als Engelstalige collega’s. Onder het motto ‘een gewaarschuwd DRIVR‘…

bmw-3-series-30-1024x678

Het leeuwendeel van de anonieme voertuigen zijn 325 diesels met 200pk en een top van 248 km/h. De negen 123d’s doen het met 204pk en een topsnelheid van 238 km/h. Om zo min mogelijk op te vallen tussen de Belgische leaserijders, worden de auto’s in mainstreamkleuren geleverd: donkerblauw, grijs, donkergrijs en zwart voor de 3-Reeksen – wit, grijs, donkergrijs en zwart voor de 1-Reeksen. De oplettende verkeersovertreder herkent ze aan blauwe LED-lichten in de niertjes, zwaailichten aan de achterruit en oplichtende POLITIE-borden voor en achter – ook al is het dan meestal te laat. De Federale politie zal de Beierse bolides voornamelijk gebruiken om op jacht te gaan naar snelheidsduivels, de gordeldracht te controleren en algemene verkeersovertredingen vast te stellen.

bmw-123d-rear

Ook een ingebouwde radar-snelheidsmeter met camerafunctie is van de partij. In een interview met Le Soir Magazine legt een agent de gebruikelijke procedure bij een snelheidsovertreding uit: “Door de geijkte teller kunnen we de reële snelheid meteen zien. We volgen het voertuig over een tweetal kilometer, om op basis daarvan de snelheid over die strook vast te stellen. Vervolgens halen we de bestuurder aan de kant.” Binnenkort worden de potente auto’s trouwens ook uitgerust met een Bancontactterminal; kwestie van de boete ter plekke te kunnen innen. Wie dus een enthousiaste volgeling van Beierse makelij achter zich krijgt, doet er goed aan twee keer te kijken vooraleer het gaspedaal wat dieper te drukken.

[Bron: AutoScout24]