Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie herinnert zich de zoektocht naar La Mamma’s Macchina nog? Ondertussen afgerond genoot die veel bijval (waarvoor dank trouwens) wat het gezin Divjak motiveerde om voor de radicale Nissan Juke te gaan. Alleen… klopt die conclusie niet, en heeft La Mamma zich ondertussen bedacht. Blame it on misleidende reclamefoto’s en een amechtige 1.6, wat ondergetekende de hele zaak heeft doen overdenken om met een nieuw voorstel te komen: de tweedehands Audi A2 van 1999 die op het punt staat om cultstatus te verwerven. Serieus.

audia2a

Het is lang stil geweest rond de aluminium A2, niet in het minst toen Audi er in 2005 de stekker uit trok na 175.000 exemplaren. Een heuse tegenvaller voor de Vier Ringen, zeker in het licht van de ‘manke’ Mercedes A die ruim een miljoen keer over de toonbank ging ondanks die elktest-blammage. Maar sinds er opnieuw een kleine Audi is, begint de oude eindelijk geapprecieerd te worden voor zijn laag gewicht (980kg), dito verbruik (3l/100km voor de zuinigste versie) en Bauhaus-cool die een decennium later nog altijd fris oogt.

Bedenk daarbij dat de A2 zijn tijd ver vooruit was, en de revival waarvan sprake lijkt 2011 op het lijf geschreven. Vandaag tellen compacte dimensie, een hoge zitpositie en groene geloofsbrieven immers wel waardoor de A2 stilaan weer opduikt in columns, tests en vergelijkingen van journalisten die verder kijken dan de persberichtenbox. Blijft alleen de vraag of je 12.000€ en meer wil neertellen voor een exemplaar van 2005 met 100.000km, terwijl een spliksplinternieuwe Juke maar 4.000€ (min een slooppremie) meer kost!? Ik ga het La Mamma in ieder geval eens voorstellen, want mijns inziens is de A2 eindelijk aan zijn 15 Minutes of Fame toe!

Share Button