Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

kia-ceed-reasonably-priced-car

De Reasonably Priced Cars waarmee celebrities hun kans op het TopGear-testtrack wagen, zijn niet meteen auto’s die het hart sneller doen slaan. Nochtans zou je geen enkele DRIVR twee keer moeten vragen of hij een paar rondjes in de KIA ‘Cee-apostrophe-d’ wil draaien, ook al is de kans dat die op de Dunsfold Aerodrome plaatsvinden eerder klein. Wil je toch reasonably priced racen, dan is er altijd nog de Chevrolet Cruze Cup zoals georganiseerd door de Allgemeine Deutsche Automobil-Club oftewel ADAC.

Het principe is vrij simpel. Men neme één Chevrolet Cruze 1.8 benzine, één rolkooi, één zespuntsgordel, één kuipstoel, één vensternet, één KW-raceophanging en een set ATS-velgen met Dunlop semi-slicks. Vervolgens spendeert men een poos in de garage met voorgenoemde onderdelen, werksleutels en – niet te vergeten – een hamer et voilà: een Chevrolet Cruze Cup racer met 1270 kg, 1796 cc, 141 pk, 5-gangs versnellingsbak, schijven vooraan en trommels vanachter.

chevrolet-cruze

Aangezien de Cruze Cup georganiseerd wordt door de ADAC, vindt die voornamelijk plaats in Duitsland. En omdat alle wagens identiek moeten zijn, gebeurt de preparatie door één en dezelfde tuner: Wiechers Motorsport. Voor 17.500 € (zonder taksen) leveren zij jouw persoonlijke reasonably priced racer. De andere kosten blijven ook relatief beperkt: per seizoen betaal je 7.500 € voor alle tien wedstrijden. Inschrijven per race kan ook, dan betaal je telkens 850 €. Daarvoor kan je op de racedag 60 minuten trainen, 15 minuten kwalificeren en vier uur wedstrijd rijden.

Het Reasonably Priced Car-concept in Cup-vorm dus. De Chevrolet Cruze en Kia Cee’d zijn met hun sub-140pk niet meteen spannend, maar doe enkele minieme aanpassingen en laat deelnemers het tegen mekaar in dezelfde wagen opnemen en je krijgt iets waar een miljoenverkopende platenartiest met een wagenpark ter waarde van België nog kinderlijk enthousiast van wordt.