Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

TIP: Deel je ervaring met GPS-, Radar-, Prestatie- en Gaming-apps in de comments!

Automannen zijn gadgetmannen. Nadeel daarvan is dat je dashboard er als een ontplofte Vandenborre gaat uitzien, en dat het zoeken wordt om een vrij stukje voorruit te vinden. De iPhone & iPad bieden dan misschien een oplossing; hun minimalistische uiterlijk steekt alvast schril af tegenover het aftermarket-slagveld, maar zijn ze ook beter? Hoog tijd voor een overzicht van de belangrijkste Apple-applicaties voor octaanliefhebbers.

GPS

gps1

Voor de goedkoopste GPS van TomTom met Europese kaarten betaal je 139,95€. De mobiele variant voor iPhone of iPad kost 69,99€. Hiervoor heb je geen gsm-signaal of data-abonnement nodig. Leuk snufje is dat de app je naar een locatie navigeert die je in de iPhone gallery hebt opgeslagen. De foto’s worden namelijk gemarkeerd door geotags. Google maps is dan weer de meest budgetvriendelijke oplossing voor iPhone of iPad, kostprijs: 0€. En bovendien, een iPod nano van 8 gig kost je 159€. Bij beide producten van Apple zit deze functionaliteit al in het toestel, dus kostprijs: 0€.

RADARVERKLIKKER

radarverklikker

De Coyote is een legale radarverklikker die volgens het community-principe werkt. Eigenaars van het systeem melden een mobiele flitscontrole door een druk op de knop, en via een combinatie van een gps-systeem en gsm-technologie wordt dit doorgegeven aan alle andere Coyote-gebruikers. De kostprijs van toestel begint bij 149€. Een abonnement kost per jaar 144€. De app Avertinoo baseert zich op precies hetzelfde principe. Het grote verschil is de prijs; je betaalt slechts 4,99€ en het systeem vereist geen abonnement.

PRESTATIEMETER

prestatiemeter

De PerformanceBox en DriftBox zijn toestellen die de prestaties van je wagen analyseren. Deze apparaten registreren de sprint van 0 tot 100, rondetijden en G-krachten via GPS-technologie. De DriftBox begint bij 578,50€ en de PerformanceBox bij 388,70 €. De app Dynolicious doet hetzelfde – al is het wat minder uitgebreid -, maar voor heel wat minder geld: 10,49€.

GAMES

games

Ook voor racegames kan je bij Apple terecht. Need For Speed Shift bijvoorbeeld, kan je gratis via iTunes downloaden. Een PSP met datzelfde spel kost je 188,98 €. Op papier lijkt Apple’s iPhone of iPad dus lang niet zo gek en onvoordelig voor autogerelateerde toepassingen – zeker naarmate je meer apps gebruikt en dus het nadeel van één duur stuk hardware uitbuit. En van de vele adapters, datakabels en houders ben je ook af. Of de applicaties in de realiteit even nuttig zijn als de producten die apart worden verkocht, blijft evenwel een vraag die we graag in de groep goeien.

Share Button