Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

ten-days-in-sicily-1

Wie de werken Alleggerita (dé GTA-bijbel), OttoVu en Weekend Heroes op de plank heeft staan, mag zich sowieso al een gelukkig DRIVR prijzen. Het zijn immers pareltjes van landgenoot Tony Adriaensens, en ‘s mans laatste lijkt daar geen uitzondering op. Ten days in Sicily vertelt het verhaal van vier jonge Britten die in ’66 in het spoor van de Targa Florio reisden, en deze als amateurfotografen subliem documenteerden.

picture-3

Niet alleen honderden Kodachrome momentopnames sieren dit werk, ook sterke anekdotes van twee van de overlevende fotografen en deelnemende coureurs zoals Nino Vaccarella, Ignazio Cpuano, Jack Wheeler, Alan Mishaw en Rauno Aaltonen binden het geheel aan elkaar. Daarenboven verzamelde Adriaensens een reeks tijdsoriginele artikels die je de GP van Syracuse, de Trofeo Marathon en Targa Florio als geen ander door een bril van 1966 doen herbeleven. Alles samen is het boek goed 400 pagina’s dik en beperkt tot 1.000 exemplaren. Waar wij dan ook spontaan hebberig van worden.

picture-4

tendaysinsicily

picture-6

picture-1

[Alle info via het historische foto-archief CORSA Research]