Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het gerucht circuleert al meer dan een jaar, maar wordt nu blijkbaar menens: een 911 GT3 RS met 500pk. Die moet de huidige generatie (de 997) nog een laatste sales-boost geven voor de nieuwe (de 991) in september arriveert. En daarmee houdt Porsche de gewoonte aan om elke 49 dagen een andere 911-variant te lanceren, temeer daar de Speedster en GTS-varianten ook al run-outs van de 997 zijn. Maar deze is toch anders, om niet te zeggen op en top DRIVR.

porschegt3rs

Belangrijke vragen eerst: waar heeft Porsche plots 50 extra paarden gevonden? In de uitgeboorde zescilinder van de 911 RSR zo blijkt. Die racebolide gebruikt een vier liter grote boxer [in tegenstelling tot de klassieke 3.8 in de GT3(RS)] met 465pk en een begrenzer op 9.400 toeren. Maar zonder de beperkingen die in de GT2-klasse gelden, produceert dat blok 500 paarden en evenveel betrouwbaarheid. Jaja, dat lees je goed: de GT3RS 4.0 puurt 500 atmosferische pk’s uit 3996cc met een rode zone aan dik 9K.

Volgens Porschisten die ondertussen benaderd zijn voor een exemplaar, zou de verkoop in juli starten om na exact 500 exemplaren stopgezet te worden. De ultieme DRIVRs-911 dus, ook al produceert de geblazen GT2RS nog meer vermogen (en schulden). De prijs van de GT3 RS 4.0 zou dan ook tussen die van de 3.8 en GT2 RS uitkomen, wat ons op een kleine 200.000€ doet gokken. Niet mis voor een veredelde Kever, maar hoe dan ook interessanter dan de 911 Sport Classic die niet meer dan een geslaagde make-over van de klassieke Carrera S is.